Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de enflasyon 2000'li yılların başından bu yana görülen en agresif sıkılaşma kararlarını beraberinde getirirken, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'dan dikkat çekici bir itiraf geldi.

Yellen, geçen sene yaptığı ABD'de enflasyonunun süregelen bir problem oluşturmayacağı yönündeki yorumunun yanlış olduğunu söyledi.

CNN'e söyleşi veren Yellen, "O dönemde ekonomide enerji ve gıda fiyatlarını yukarı çeken beklenmedik büyük şoklar ve ekonomimizi olumsuz şekilde etkileyen arz sıkıntıları yaşandı. Ben bunları tümüyle anlayamadım" dedi.

Eski bir Fed başkanı olan Janet Yellen, Kovid-19 salgınında yeni varyantların, Çin'deki kapanmaların ve Rusya-Ukrayna savaşının ekonomide şoklar yarattığını ifade etti.

Yellen, açıklamalarını ABD Başkanı Joe Biden ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantısının ardından yaptı.

Biden ve Powell arasında kritik zirve

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede yaşanan yüksek enflasyonu görüşmek üzere ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi.

Beyaz Saray'ın günlük basın toplantısına katılan ABD Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese de Biden'ın, Powell ve Yellen ile ABD ve küresel ekonominin görünümüne odaklanan çok yapıcı bir toplantı yaptığını söyledi.

Özel görüşmenin ayrıntılarına girmeyeceğini dile getiren Deese, Biden'ın enflasyonla mücadele için Fed'in ihtiyaç duyduğu alanın sağlanacağını vurguladığını aktardı.

Deese, istihdamdaki kazanımlardan ödün vermeden enflasyonun düşürülebileceğini belirterek, ABD iş gücü piyasasının çok güçlü olduğunu ifade etti.