Advertisement

Tema ve trendler

ABD doları tarım dışı isdihdam raporundan aldığı ivme ile majör rakiplerine karşı önemli direnç seviyelerine yaklaştı. EURUSD’de 1.0750, GBPUSD’de 1.4950, USDJPY’da 121.90 seviyeleri hedef görünüyor.

ABD 10 yıllık. %2.14 Fibo direncini kırarak %2.30 hedefi gündeme geldi. Aralık zirvesi (swing high) %2.35 önemli direnç.



Opsiyon piyasalarında eğilim (RR);
EURUSD, AUDUSD, alım (call) opsiyon talebi daha da azaldı, satım (put) opsiyon talebi artıyor, risk alma eğilimi satış ağırlıklı.
USDJPY ve USDTRY alım (call) opsiyon talebi geçen haftaya kıyasla daha fazla arttı, risk alma eğilimi alış yönünde.

Geçen hafta majör pariteler içinde dolara karşı en az değer kaybeden USDJPY ve özellikle AUDUSD, USDCAD genel olarak emtia fiyatlarının baskı altında olması nedeni ile değer kaybetmeye devam edebilirler.

Piyasalarda eğilim. 1-aylık “scatter” grafik USDTRY ve dolar endeksinin yukarı yönlü, EURUSD, petrol ve Altın’ın aşağı yönlü hareket ettiğini gösteriyor.

 

EURUSD
Spekülatif pozisyon analizi. Spekülatif açık pozisyonlar uzun pozisyonlardan %41 daha fazla.

Teknik olarak, 1.1000 desteğinin altına sarkan EURUSD paritesinin ilk desteği 2003 eylül dip seviyesi 1.0770. Kısa dönem teknik göstergeler artık aşırı ucuz bölgeye gerilediler. 1.1260/90 aralığı yukarı yönlü tepki hareketi için direnç bölgesi olarak görünüyor. Ancak, 1.1450 üzerinde haftalık kapanış “bearish” beklentileri değiştirir.




AUDUSD
Spekülatif pozisyon analizi. Spekülatif açık pozisyonlar uzun pozisyonlardan %45 daha fazla.
Geçen hafta zayıflaması ardından düşme trendi yeniden başladı. Bear kampının hedefi AUDUSD paritesini 0.7650 desteğine taşımak. 0.7915 üzerinde kapanış bearish beklentileri değiştirir.


USDTRY. Yükselme eğilimi (boğa piyasası) devam ediyor. Bu tür piyasalarda (runaway markets) kısa dönem teknik göstergeler aşırı yüksek olmasına rağmen gözardı edilebilirler. Direnç@ 2.6750 (%100 Fibo extention)