Advertisement

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi Salı gününe yüzde 0.12 artışla 1.197,10 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.13 düşüşle açıldı, holding endeksi yüzde 0.17 arttı. Gerileyen tek sektör bankacılık oldu. Dün borsa endekslerinden iki sıfır atılmıştı.

Dolar/TL kuru bir aylık sakin seyrinin ardından dün akşam saatlerinde kısa bir süreliğine 6.9835'e kadar yükseldi. Kur, Salı günü TSİ 11:17'de 6.9061'den alıcı buldu. Akşam saatlerinde tekrar yükselen Dolar/TL kuru TSİ 18:29'da 7,0016 seviyesini gördü. Dolar/TL'de 1 ay vadeli tarihi volatilite yüzde 2.89 oldu.

Euro/TL , Pazartesi günü 20:04'te 8.2178 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından 8.07'li seviyelerde seyrediyor. TL karşısında art arda yedi gün boyunca değer kazanan euro, dolar endeksindeki düşüşten destek buldu.

Rabobank gelişen piyasalar stratejisti Piotr Matys, liranın euro karşısındaki hareketinin euronun son iki yılın en düşük seviyesine inen dolar karşısındaki rallisinden destek bulduğunu belirtmişti.

Türkiye 2 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 31 baz puan artışla yüzde 10.91 oldu. 10 yıllıkların faizi 28 bp artışla yüzde 12.59'a çıktı.

Piyasaların dikkati Fed toplantısında

Piyasalar Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına odaklanmış durumda. Bugün başlayan politika toplantısının kararları Çarşamba günü açıklanacak. Fed'in güvercin mesajını sürdürmesi bekleniyor. Banka, sıfıra yakın faizlerin uzun bir süre daha devam edebileceğini teyit edebilir.

ABD'de Perşembe günü ikinci çeyrek büyüme verisi yayınlanacak. Ayrıca ABD'de bilanço dönemi devam ediyor. Apple, Amazon.com, Alphabet ve Chevron gibi büyük şirketler finansallarını açıklayacak.

Çin'de Cuma günü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) takip edilecek.

Yurt içinde ise Çarşamba günü açıklanacak dış ticaret dengesi öne çıkıyor. Ayrıca Merkez Bankası'nın enflasyon raporu açıklanacak. Perşembe günü ekonomik güven endeksi ve TCMB'nin haftalık menkul kıymet ile para ve banka istatistikleri yayınlanacak.