Advertisement

Zoom Video Communications Inc., Nasdaq 100 Endeksi'nde ikinci çeyrekte satış gelirini en fazla artıran ikinci şirket oldu. Rakamlar, video uygulamasına yönelik tüketici ve işletme talebinin beklenenden daha fazla olduğunu gösteriyor. Zoom hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 22'den fazla yükseldi.

California merkezli Zoom tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre şirket yılın ikinci çeyreğinde 663.5 milyon dolar ile bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla dört kattan daha fazla satış geliri elde etti. Analistlerin medyan beklentisi 500 milyon dolar idi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre biyoteknoloji şirketi Moderna Inc. aynı dönemde oransal olarak daha fazla satış geliri açıklayan, Nasdaq 100 Endeksi'ndeki tek şirket oldu. Bazı kalemler hariç kârı, 31 Temmuz'da sona eren dönemde hisse başına 92 cent oldu. Analistler 45 cent bekliyordu.

Milyonlarca insanın evde kalmasına neden olan Kovid-19 pandemi sürecinden en fazla fayda sağlayan şirketlerden biri açık bir şekilde Zoom. Çalışanlar, öğrenciler ve aileler iletişim kurmak için Zoom kullanıyorlar.