Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak Türkiye Enerji Zirvesi'nde Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Zirvede batık kredilerin nasıl yapılandırılacağı, ortaklıkların nasıl şekilleneceği gibi konuları tartıştıklarını kaydeden Ak yeniden yapılandırmaları zamana yaymanın sektör için faydalı olacağını söyledi.. Enerji sektöründe 2- 3 milyar dolar civarında yapılandırılması gereken kredi miktarı olduğunu belirten Ak bu kredilerle ilgili olarak bankaların bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Bundan sonra enerji verimliliğine, yeni teknolojilere odaklanma ve yeni strateji belirleme dönemine geldiklerini kaydeden Ak "3 yıllık dönemde arz güvenliği sorunu yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Yapmamız gereken maliyetleri aşağı çekebilmek, bir de yeni teknolojilere odaklanmak" diye konuştu.

Zorlu Enerji olarak bundan sonra hızlı büyüme yerine daha çok yeni teknolojilere ve yeni alanlara yatırım yapacaklarını belirten Ak "Özellikle akıllı teknolojiler dediğimiz fikirler kapsamında şarj istasyonu, araba paylaşım işleri gibi alanlara yatırım yapmayı düşünüyoruz.  

Elektrikli araçların paylaşımını üniversitelerde gençlerin bulunduğu alanlarda başlattık ve onlara hizmet veriyoruz. Beklediğimizin ötesinde de bir deneyim yaşattığımızı düşünüyoruz. Tabii bu elektrik sektöründe değişim anlamına da geliyor..Türkiye'de elektrikli araç üretmeyi planlayan ülke olarak biz de bu alanda katkı sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.