Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı Döviz bürolarındaki tüm işlemlerde kimlik tespiti zorunluğu getirdi.

Düzenlemeyi Bloomberg HT yayınında değerlendiren Emtia Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, artık 1 dolar ya da 10 dolarlık alım satım işlemi bile olsa döviz bürolarında kimlik bilgilerinin verilmesi gerektiğini söyledi.

Kimlik tespiti zorunluluğu

Düzenlemeye göre döviz bürolaru müşterinin T.C. Kimlik Numarasını/Pasaport Numarasını ve/veya Vergi Kimlik Numarasını, işlem tarihini, saatini ve miktarını gösterecek şekilde her bir işlem itibarıyla ayrı bir hesap veya deftere kayıt etmek zorunda olacak.

Bürolar gerçekleştirdikleri tüm işlemlerde müşterinin T.C. Kimlik Numarasını/Pasaport Numarasını ve/veya Vergi Kimlik Numarasını müşteriden temin ederek her bir işlem itibarıyla kayıt altına almak zorunda.

Müşteri tarafından beyan edilen T.C. Kimlik Numaraları/Pasaport Numaraları vezne görevlileri tarafından kişinin fotoğrafının yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya Pasaport üzerinden, Vergi Kimlik Numarası ise bunlara ek olarak kişinin söz konusu şirket adına işlem yapmaya yetkili olduğunu belirten belgeler üzerinden kontrol edilerek kayıt altına alınacak. Söz konusu bilgiler, ilgisine göre düzenlenen belgeler üzerine kayıt edilecek.