Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

SEFER YÜKSEL

Yeni nesil fintech oyuncularından sadakat sistemleri şirketi Momento’nun Kurucusu Zeynep Dağlı Kastro, 2021 yılını üç kat büyüme ile tamamlamak üzere olduklarını, 2022 yılında ise hedeflerinin dört kat büyüme olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Kastro, dijitalleşen dünyada çalışanlara yan hakların nasıl verildiğinin giderek daha fazla önem kazandığını vurguladı. Kastro, çalışanlara yan haklarının ve ödüllerinin dijitalden verilmesinin şirketlere çok önemli maliyet avantajları sağladığının altını çizdi.

"Dijital portallarımıza talep 17 kat arttı"

Momento’nun 10 yıldır müşterilerine, iş ortaklarına dijital çözümler sunan bir sadakat sistemleri hizmet sağlayacısı olduğunu ifade eden Kastro, “Biz aslında teşekkür etmeye aracılık eden bir kuruluşuz. Şirketlerin çalışanlarına, bayilerine, bayilerindeki çalışanlarına üstün performansları için veya satış hedeflerini tutturdukları için teşekkür etmelerine aracılık ediyoruz” dedi. Bünyelerinde bulanan 12 bini aşkın, gıdadan giyime, çocuk ürünleri sektöründen ev eşyasına kadar farklı kategorilerde kullanıcıların şirketlerinin onlara sunmuş olduğu ödüllerini kullanabildiğini belirten Kastro, 10 yıldır bunu çok farklı dijital sistemler aracılığıyla yaptıklarını kaydetti. Pandemi döneminde dijital portallarına talebin 17 kat arttığını ifade eden Kastro, bunun önemli nedenlerinden birinin firmaların yardımlarını dijitale kaydırması olduğunu söyledi.

"Param ortaklığı ile önemli sinerji yarattık"

Momento olarak gerek teknolojik altyapısı gerek hizmet kalitesi gerek de hızı ile fintech sektörünün önemli oyuncularından Param ile ortaklığa imza atmaktan gurur duyduklarını kaydeden Kastro, bu ortaklık ile çok büyük sinerji yakaladıklarını belirtti. İki kurumun zaten uzun yıllardır beraber çalıştığının altını çizen Kastro, “Bu sene de Türkiye’nin en büyük çalışan sadakat programı olan MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) avantaj programını devreye aldık. Sendika üyesi olan tüm şirketlerin toplamda yaklaşık 250 bin çalışanına verilen özel bir kart oldu. Bunu şirketler çalışanlarına verdiler ve ‘Bizim çalışanınız olduğıunuz için size teşekkür ediyoruz ve bir avantaj dünyası açıyoruz’ dediler. Bu avantaj dünyasını Momento ve Param sayesinde kullanıcılara sunuyoruz. Burada bir ilki de gerçekleştirdik. Ön ödemeli kartın arkasında bir kredi kartı da saklı. Bu karta ilginin çok yüksek olduğınu gördük” diye konuştu.

Ödüllendirme sistemlerme sistemlerinde inovasyonun son hızla devam ettiğini ifade eden Kastro, önümüzdeki dönmede tüm paydaşları için yeni dijital çözümler sunmaya devam edeceklerini söyledi.