Advertisement
HABERLER ABONE OL

1.Moody’s Türkiye kararını açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

2.İki ayın ardından yeniden cari açık

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre cari denge Kasım'da 2,72 milyar dolar açık verdi. Ekim'de 50,9 milyar dolar olan yıllıklandırılmış cari açık Kasım'da 49,6 milyar dolara geriledi.

#yatayteklicenter

3.TCMB New York’ta hangi mesajları verdi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) "Yatırımcı Günü" etkinliğinin ilki, ABD'nin New York kentinde gerçekleşti. Etkinlikte, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyonu düşürmek konusunda kararlılıklarını dile getirirken para politikasında sıkılaşma sürecinin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

4.1 dolar = 30 TL

Dolar/TL 30 seviyesini test ederek tarihi seviyeye çıktı.

5.SEC, merakla beklenen bitcoin ETF kararını açıkladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonlarına (ETF) onay verdi. Söz konusu karar, dijital varlıklar için ‘oyun değiştirici’ bir gelişme olabilir.

6.ABD'de enflasyon beklentileri aştı

ABD enflasyonu 2023’ün son ayında beklentiden hızlı arttı ve Fed’in yakında faiz indirimlerine başlayacağı yönündeki piyasa beklentilerini sekteye uğrattı.

ABD TÜFE Aralık ayında yıllık yüzde 3,4 artış kaydederek son üç ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Aylık TÜFE de yüzde 0,3 ile yüzde 0,2’lik beklentinin üzerinde gerçekleşti.

7.AMB yüzde 2 enflasyondan emin olunca faiz indirecek

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, bankanın faizleri indirmeye, enflasyonun yüzde 2 hedefine ilerlediğinden emin olduğunda başlayacağını açıkladı.