Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İngiltere ile 31 Aralık’a kadar en muhtemel sonucun anlaşmasız bir ayrılık olabileceği konusunda uyardı.

Başbakan Boris Johnson’ın Avrupa Birliği liderlerine itiraz ederek sekteye uğrayan ticaret görüşmelerini kurtarmaya çalışması, liderler zirvesindeki görüşmelerin Perşembe akşamına uzamasıyla boşa çıktı.

Cuma günü ise von der Leyen hükümet liderlerini konuyla ilgili bilgilendirmek için olan brifinge sadece 10 dakika harcadı. Avrupalı liderler en muhtemel sonucun anlaşmasız bir Brexit olacağı konusunda bilgilendirildi.

Boris Johnson, kamu ve özel sektörü güçlü bir anlaşmasız Brexit ihtimali konusunda uyarmıştı. İki tarafta görüşmelere Pazar gününe kadar devam edeceklerini belirtirken yetkililer yeni politika yönlendirmeleri olmadan müzakere edilecek çok az şeyin kaldığını söyledi.

Perşembe günü yapılan bir açıklamada ise Avrupa Komisyonu’nun İngiltere ve Avrupa Birliği’nin balıkçılık ve ticaret konusunda bir anlaşmaya varamaması durumunda hava ve kara ulaşımının sekteye uğramaması için çeşitli çözüm tekliflerinde bulunduğu belirtilmişti.