Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li şirketler Kasım'da beklenenden daha az kişi istihdam etti. Veri, koronavirüs vakalarının artması ve bazı hükümetlerin yen kısıtlamalara başlamasıyla birlikte işe alımların hız kestiğinin sinyalini veriyor.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün (ADP) Çarşamba günü açıkladığı verilere göre işletmeler, istihdamı Kasım boyunca 307 bin artırdı. Bu, Temmuz'dan bu yana görülen en düşük rakam. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 440 binlik bir artış olacağı yönündeydi.

Beklenenden daha yavaş gerçekleşen işe alımlar, Kovid-19 yayılmaya devam ettikçe iş gücü piyasasının düzensiz bir toparlanma sürecinden geçtiğini gösterdi. Restoranlara, alışverişe ve seyahatlere yönelik yeni kısıtlamalar da toparlanmayı düzensizleştiriyor.

Ayrıca Kongre'de henüz en fazla etkilenen işletmelere ve ücret ödemelerini sürdürebilmelerine yönelik yeni bir mali destek üzerinde anlaşmaya varmış değil.

Federal hükümetin Cuma günü yayınlanacak istihdam raporunda ise Ekim'de 638 binlik artışın ardından Kasım beklentisi 486 binlik artış olacağı şeklinde.