Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 1,35 artışla 26.465,54 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,97 kazançla 2.917,75 puanda ve Nasdaq endeksi yüzde 1,39 değer kazancıyla 2.917,75 puan seviyelerinde seyretti.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile iyi geçen bir telefon görüşmesi yaptığını, Japonya'da gelecek hafta düzenlenecek G-20 zirvesinde görüşeceklerini belirtti. Trump, 2 ülkenin temsilcilerinin kendisinin Jinping ile buluşmasında önce görüşmelere başlayacağını da bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, risk görünümünün “aşağı yönlü” olmayı sürdürdüğünü ve görünümün iyileşmemesi durumunda daha fazla teşviğin gerekeceğini söyledi. Faiz indirimleri ve daha fazla parasal genişlemenin bankanın araç setinde bulunduğunun altını çizen AMB Başkanı, bankanın daha fazla varlık alımı için alan bulunduğunu ifade etti.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın ve yarın kararları açıklanacak faiz kararını izliyor. Draghi’nin ifadeleri ve ticaret görüşmelerine dair olumlu sinyaller ABD’de endekslerin yukarı yönlü hareketini destekledi.