Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de piyasaların odaklandığı teşvik paketine ilişkin haber akışı seçimlerin ardından yaklaşık bir ay geçtikten sonra hız kazandı.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle etkileriyle mücadele için yeni teşvik paketi teklifinde bulundu. McConnell'ın teklifi daha önce Demokratların iki kez reddettiği 500 milyar dolarlık paketle önemli derecede benzerlik gösteriyor. McConnell, yeni planının ABD Başkanı Donald Trump'ın desteğini aldığını belirtti.

McConnell, 20 Ocak’ta görevi devrecek olan Trump’ın reddedeceği bir paketi Kongre’den geçirmenin anlamsız olduğunu söyledi. Ekonominin şu an bir desteğe ihtiyacı olduğunu belirten McConnell, teklifini önümüzdeki üç haftalık süreçte geçirmek istediğini ifade etti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de yeni teklifini Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e sundu. ABD Senatosu Azınlık Lideri Chuck Schumer Pelosi'nin sunduğu teklifi 'iyi niyet çabası' olarak adlandırırken, tutar ile ilgili bir açıklama yapmadı. Demokratlar daha önce 2,4 trilyon dolarlık bir teklifte bulunmuştu.

ABD'de seçilmiş başkan Joe Biden, ekonomi ekibini açıklarken yaptığı yorumda Kongre'nin güçlü bir destek paketini geçirmesi gerektiğini belirtmişti.