Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD hizmet sağlayıcılarındaki büyüme, şiddetli kış havasının ülkenin çoğunu etkisi altına aldığı ve faaliyetlerin sınırlı olduğu Şubat ayında dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bugün açıklanan veriye göre ISM hizmet endeksi Şubat'ta Ocak ayındaki iki yılın en yüksek seviyesi olan 58,7'den 55,3'e düştü.

50'nin üzerindeki değerler büyümeye işaret ederken Şubat'ta açıklanan seviye Bloomberg'in ekonomistlerle yaptığı bir anketteki en kötümser tahminden daha zayıf bir durumda bulunuyor.

Endeksin sipariş ve ticari faaliyet ölçüleri de Mayıs ayından bu yana en düşük seviyelere düştü. Pek çok hizmet sağlayıcı salgın nedeniyle kısıtlama şartlarına maruz kalırken Şubat ayındaki gerileme, tedarik zincirlerini bozan, elektrik kesintilerine neden olan ve bazı bölgelerde ticareti engelleyen bir kutup şartlarından kaynaklandı.

Üretim endeksi, şubatta aylık 4,4 puan azalışla 55,5 değerini alırken, yeni siparişlere ilişkin endeks 9,9 puan azalarak 51,9 seviyesine düştü. İstihdam endeksi de bu dönemde 2,5 puan azalışla 52,7'ye indi.

Hizmet faaliyetlerindeki yavaşlamanın geçici olduğunun bir işareti ise ISM sipariş biriktirme endeksi altı ayın en yüksek seviyesi olan 55,2'ye yükselirken, ihracat talebi göstergesi Haziran ayından bu yana en güçlü konuma geldi.