ABD'de küçük şirketlerde yükseliş beklentisi
-
Bank of America Corp. ve UBS Group AG'nin stratejistleri, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'daki konuşmasında faiz indirimi beklentilerini desteklemesinin ardından küçük sermayeli ABD hisselerinin yükselmeye devam edeceğini öngördü.
Bank of America Corp. ve UBS Group AG’nin stratejistleri, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’daki konuşmasında faiz indirimi beklentilerini desteklemesinin ardından küçük sermayeli ABD hisselerinin yükselmeye devam edeceğini öngördü.
BofA hisse senedi stratejisti Jill Carey Hall, pazartesi günü müşterilerine gönderdiği notta, “Önemli gümrük vergisi haberleri veya diğer makroekonomik sürprizler olmaması durumunda, Russell 2000’in önümüzdeki haftalarda büyük sermayeli şirketleri geride bırakacağını düşünüyoruz” dedi. UBS’de de Sean Simonds’un da aralarında bulunduğu stratejistler, küçük sermayeli ve düşük kaliteli hisse senetlerinin “faiz indirimlerinin bilanço baskılarını hafifletmesine yardımcı olmasıyla birlikte görece daha iyi performansını sürdürebileceğini” belirtiyor.
Russell 2000 Endeksi, cuma gününe kadar geçen üç haftada %9 artış kaydederken, Nasdaq 100 Endeksi’nde aynı dönemde gerçekleşen %3,2’lik değer kazancını geride bıraktı. UBS stratejistleri, Russell 2000 şirketlerinin mayıs ayı başlarında dip seviyeye ulaşmasının ardından, yukarı yönlü kar beklentisi revizyonlarında artış olduğunu belirtti. Endeks, aylardır genel borsa piyasasının gerisinde kalmış ve Kasım 2021’den bu yana rekor kırmamıştı.
RBC Capital Markets’ın ABD hisse senedi stratejisi başkanı Lori Calvasina, müşterilerine gönderdiği notta Powell’ın toplantıdaki konuşmasına işaret ederek, sektörün kısmen yatırımcıların pozisyonları ve en büyük teknoloji şirketlerinden uzaklaşma eğilimi nedeniyle kısa vadede getiri sağlayabileceğini söyledi.
Ancak Calvasina, büyük sermayeli şirketlere kıyasla uzun vadede küçük sermayeli şirketler için daha “nötr” bir görüşe sahip olduğunu belirtti ve “Küçük sermayeli şirketler, özellikle eylül ayında faiz indirimi için kapıyı açan ekonomik endişeler nihayetinde gerçekleşirse, bir kez daha yükselişin kısa süreli olması riskiyle karşı karşıya” diye yazdı.