Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ABD'de getiri eğrisinin tamamında tahvil faizleri tarihte ilk kez yüzde 1'in altına geriledi. Dünyanın en büyük petrol ihracatçıları arasında çıkan fiyat savaşı, küresel tahvillerde öngörülmemiş bir ralliyi tetikledi.

Fed'in gelecek aylarda faizi yüzde 0'a çekeceği beklentisinin yatırımcıları daha uzun vadeli tahvillere yöneltmesiyle birlikte ABD Hazine tahvili faizleri sert bir şekilde düştü. 30 yıllıkların faizi 59 bp azaldı. İngiltere Hazine tahvillerinin faizi ilk kez sıfırın altına geriledi. Almanya 2 yıllıkları rekora yaklaştı. Avustralya ve Yeni Zelanda'da tahvil faizleri rekor düşük seviyelere geriledi.

Koronavirüsün yayılması ve tedarik zinciri ve tüketici harcamaları üzerindeki etkisi geçen ay küresel faiz beklentilerinde sert bir yeniden fiyatlamaya neden olmuştu.

Sydney'de Nikko Asset Management Ltd. portföy yöneticisi Chris Rands, “Ne kadar üzerine düşünürsem, ABD faizlerinin çok yakın bir zamanda sıfırın altına inmesi o kadar mantıklı geliyor. Özellikle de petroldeki çöküş virüs endişelerine eklenince, ABD negatif faiz denerse şaşırmam.” dedi.