Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini, ABD ile Çin arasında artan ticaret gerilimi ortamında, işsizlik maaşı başvuruları verisine çevirmeleri ile birlikte dalgalı seyretti.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, sanayi ve finans hisseleri yükselirken, sağlık hizmetleri ve enformasyon teknolojisi hisselerinin düşüşlere öncülük etmesi ile birlikte kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.

ABD'de işsizlik maaşından yararlanmak için baş vuranların sayısı geçen 2.44 milyon oldu. Piyasalar, ABD Senatosu'nun Çin ile gerginliği artıracak bir adım atarak, bazı Çinli şirketlerin ABD Borsalarına kote olmalarını engelleyen bir yasayı onaylaması ile zaten olumsuz bir havadaydı. ABD Başkanı Donald Trump, öte yandan, Twitter yoluyla yaptığı açıklamalarda, Xi Jinping'in liderliğini sert bir dille eleştirerek Çin ile gerilimin daha da atmasına neden olmuştu.

AxiCorp. baş küresel piyasa stratejisti Stephen Innes, "Piyasalar çok fazla ferahlık ve kayıtsızlığı fiyatlıyor olabilir, zira ABD-Çin arasındaki '1. safha' ticaret anlaşması risk altında," dedi ve "Pandemi ve bunun sonucu ortaya çıkan akut ekonomik gerileme Çin'in ABD'ye ticaret taahhütlerini gerçekleştirmesini çok daha zor hale getirebilir" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi TSİ 17:15'te 0.18 puan ya da yüzde 0.01 düşerek 2,971.43 puana inerken, Dow Jones Endeksi 91.49 puan ya da yüzde 0.37 yükselerek 24,667.39 puana çıktı ve Nasdaq Endeksi 21.37 puan ya da yüzde 0.23 kayıpla 9,354.41 puana geriledi.