Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD piyasalarında işlem gören hisse senetleri, ekonomik verilerin tahminlerin üzerinde çıkmasının ardından, yatırımcıların koronavirüs salgınının devam ettiği bir ortamda piyasalardaki erimenin bitip bitmediğini tartışmaları ile birlikte yükseldi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, ABD'de Tüketici Güveni ve bölgesel imalat sektörü endeksinin beklenenden daha az düşmesinin ardından, teknoloji hisseleri öncülüğünde, son altı seansta beşinci kez yukarı yönde hareket etti. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi, koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerin ekonominin büyük kısımının kapanmasına neden olmasından dolayı bu yıl halen yüzde 18 aşağıda. Daha önce görülmemiş büyüklükteki kamu harcamaları ve parasal tedbirler, düşüşünü yüzde 33'e kadar çıkaran hisse senetlerinin zararlarının bir kısmını geri almalarını sağladı. Ancak virüsün ABD ekonomisine hasarının devasa boyutta olması bekleniyor. Goldman Sachs Group Inc., ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 34 daralmasını öngörüyor.

Societe Generale Securities Australia küresel piyasalar müdürü Toby Lawson, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Karantinanın ya da dünya ekonomisindeki bu kapanmanın ne kadar süreceğini bilmiyoruz," dedi ve "Tabanı gördüğümüzü söylemek için henüz erken" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi New York saati ile 11:42'de yüzde 0.5 yukarıdaydı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.54 yükselişle 22448,82 puana çıkarken, Nasdaq Endeksi yüzde 0.8 yükselişle 7.833,86 puana ulaştı.