Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley hisseleri 2. çeyrek işlem gelirinden destek buldu

Morgan Stanley'nin hisseleri, bankanın beklentinin üzerinde sabit getirili ürün, Döviz ve emtia (FICC) işlem geliri açıklamasının ardından seans öncesi işlemlerde yükseldi.

ABD'de bilanço döneminin başlamasıyla birlikte finansallarını açıklayan bankalar arasına katılan Morgan Stanley'nin FICC satış ve alım satım işlemlerinden doğan geliri 3.03 milyar dolar oldu. Beklenti 1.81 milyar dolar idi. Servet yönetimi biriminin net geliri 4.7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşerek 4.04 milyar dolarlık beklentiyi aştı.

Bankanın on yıldır süren dönüşümünün ciddi stres dönemlerinde istikrar sağlamayı hedeflediği belirtilen CEO James Gorman, yaptığı açıklamada “İkinci çeyrek modeli test etti ve oldukça iyi performans gösterdik.” dedi.

BofA kredi kayıpları için milyarlarca dolar karşılık ayırdı

Pandeminin ekonomik etkisi nedeniyle tüketici temerrütlerinde artış bekleyen rakiplerinin arasına katılan Bank of America Corp.'un (BofA) karı ikinci çeyrekte yüzde 52 düştü.

ABD'li bankanın tüketici bankası biriminin karı ABD ekonomisinin koronavirüs nedeniyle büyük ölçüde kapanması ve on milyonlarca kişinin işsiz kalmasından dolayı yüzde 98 düşüş kaydetti.

Banka ikinci çeyrekte kredi kayıpları için 5.1 milyar dolar ile 2010'dan bu yana en fazla karşılığı ayırdı.

Kovid-19 dönemini Büyük Buhran'dan bu yana yaşanan en çalkantılı dönem olarak tanımlayan BofA CEO'su Brian Moynihan, yaptığı açıklamada güçlü sermaye piyasaları sonuçlarının Kovid-19'un tüketici bölümüne etkisi için önemli bir dengeleyici olduğunu belirtti.

Bankanın net karı bir önceki yılın aynı döneminde kaydedilen 7.35 milyar dolardan ikinci çeyrekte 3.53 milyar dolara geriledi. Tüm ABD'de 4,300'den fazla şubesi bulunan BofA, ABD'li tüketicinin durumuna ilişkin bir gösterge olarak kabul ediliyor.

JPMorgan, Wells Fargo ve Citigroup kredi kayıpları için ikinci çeyrekte yaklaşık 28 milyar dolar karşılık ayırdı.