Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Enerji Bilgi İdaresi'nin (EIA) Cuma günü açıkladığı verilere göre, ABD'nin ham petrol üretimi Ocak ayında günlük 12,5 milyon varile (bpd) gerileyerek, dondurucu havanın ardından Aralık ayındaki rekor seviyeye göre yüzde 6 düşüş yaşadı.

Veriler, en büyük petrol eyaleti Teksas'taki ham petrol üretiminin Ocak ayında önceki aya göre yaklaşık yüzde 5 düşüşle günde 5,4 milyon varile düştüğünü, Kuzey Dakota'daki üretimin ise yaklaşık yüzde 13 düşüşle günde 1,1 milyon varile düştüğünü gösterdi.

Ocak ayındaki şiddetli kar fırtınası petrol üretimini büyük ölçüde azalttı. Ancak eyaletteki boru hattı yetkilileri, Ocak ayındaki soğuk havanın Kuzey Dakota'nın petrol üretiminin günde 600 bin varil ile 650 bin varil arasında yarı yarıya azalmasına neden olduğunu söyledi. ABD'nin diğer büyük petrol üreten bölgeleri de soğuk havadan etkilendi.

ABD'nin ham petrol üretimi Aralık ayında 13,3 milyon varil ile tarihi zirvelere ulaşmıştı. EIA verilerine göre, büyük petrol üreticisi eyaletler olan Teksas, Kuzey Dakota ve New Mexico, o aylarda rekor miktarda ham petrol üretmişti.