ABD'nin OPEC'ten üretimi günlük 1 milyon varil artırmasını istediği belirtildi
-
Konuya ilişkin bilgi sahibi kaynaklar, ABD hükümetinin OPEC'ten petrol üretimini günlük 1 milyon varil civarında artırmasını istediğini belirtti
Giriş: 05 Haziran 2018, Salı 12:41
Güncelleme: 05 Haziran 2018, Salı 12:45
Konuya ilişkin bilgi sahibi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD hükümeti, Suudi Arabistan ve diğer OPEC üreticilerinden, petrol üretimini günlük yaklaşık 1 milyon varil artırmaları yönünde gizli bir istekte bulundu.
Ender görülen bu istek, ABD'de perakende benzin fiyatlarının üç yıldan daha fazla bir sürenin en yüksek seviyesine ulaşmasının ve ABD Başkanı Trump'ın OPEC politikasını ve artan petrol fiyatlarını twitter hesabı üzerinden eleştirmesinin ardından geldi.
Trump, twitter hesabından Nisan ayının ortalarında yaptığı paylaşımda, "OPEC yine iş başında gibi görünüyor. Petrol fiyatları, yapay bir şekilde çok yüksek! Bu iyi değil ve kabul görmeyecek!" ifadesini kullanmıştı.