Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD enflasyonundaki artış ile doların zayıflaması ve tahvil faizinin gerilemesiyle salı günü hafta başından bu yana kayıplarını sildikten sonra kazançlarını korudu. Gram altın ise küresel atın fiyatlarındaki yükselişe karşın Dolar/TL ’deki düşüşün ağır basmasıyla değer kaybetti.

ABD'de Mart ayı enflasyon verileri Başkan Joe Biden'ın destek paketinin enflasyonist etkilerini gözler önüne sererken, ülkede Mart ayında enflasyon aylık olarak yüzde 0,6 artış gösterdi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin Mart ayı için beklentisi, ABD’de tüketici fiyatlarının aylık bazda yüzde 0,5 artması yönündeydi. Yıllık bazda enflasyon Mart ayında yüzde 2,6 olarak gerçekleşirken, bu veriye ilişkin beklenti yüzde 2,5 seviyesinde bulunuyordu. Mart ayında yıllık enflasyonda Ağustos 2018'den bu yana en yüksek seviyeye işaret etti.

Ons altın fiyatı

Ons altın, bu haftaya kayıpla başlayıp 1.725 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra ABD’de yükselen enflasyon ile beraber doların zayıflaması ve ABD 10 yıllık Hazine tahvil faizinin gerilemesiyle haftalık kayıplarını silerek kazançlarını korudu.

Altın fiyatları, dünden bu yana yüzde 0,50’den fazla yükselişle ons başına 1.742 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, bu hafta 460 TL seviyesini gördükten sonra düşüş eğilimine girerek 452 TL seviyesine kadar geriledi. Dolar/TL kurunun hafta başından bu yana yüzde 0,66 düşüş kaydetmesi de bu gerilemede etkili olurken küresel altın fiyatlarındaki düşüş de önemli rol oynadı.

Salı günü küresel altın fiyatlarındaki yükselişle beraber 458 TL civarına tırmanan gram altın, dolar/TL’deki düşüşün ağır basmasıyla 454 TL civarında bulunuyor.