Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Fed’in ekonomik toparlanmayı destekleme taahhüdüne bağlılığını sürdürmesiyle birlikte kazançlarını korudu.

Fed’in 2020 yılındaki son politika toplantısında devasa varlık alım programına ilerleme kydedilene kadar devam edileceğini belirtmesiyle, altın art arda üçüncü haftayı da kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Altın fiyatlarındaki yükselişte zayıf dolarda miktar etkili olurken ABD çarşamba günü yeni bir rekor sayıda günlük can kaybı açıkladı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel ise sert karantina önlemlerinin beklenenden daha uzun bir süre yürürlükte kalacağına dair işaret verdi.

Aşı gelişmeleri güvenli limana olan talebi azaltırken tüm nüfusun koronavirüse karşı bağışıklığa kavuşması hala zorlu bir süreç olarak yerini koruyor.

Destekleyici Fed ve zayıflayan dolar altının yükselmesinde etkili oldu. Fazladan bir mali teşvik paketi ve doların zayıf kalmaya devam etmesi altını dönemsel olarak destekleyecektir. IG Asia Piyasa Stratejisti Jingyi Pan

Altın fiyatları, 07:53 TSİ’de yüzde 0,17 yükselerek ons başına 1.867,98 dolar civarında işlem görüyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yüzde 0,2 gerileyerek 2018 Nisan ayından bu yana en düşük seviyede bulunuyor.