Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed'in bu akşam faiz kararı alacağı politika toplantısı öncesi sakin seyrediyor. Fed'in bu toplantıda, yavaşlayan küresel büyüme ve ticaret savaşı ortamında, üst üste üçüncü kez faiz indirimine gitmesi ve 2020 yılına yaklaşırken para politikasının izleyeceği yol hakkında işaretler vermesi bekleniyor.

Faiz kararının ötesinde, yatırımcıların dikkatleri, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz kararı sonrası düzenleyeceği basın toplantısının tonu ve içeriğinde olacak. Powell, bu toplantıda, bu yılki parasal gevşeme kampanyasına ara verilebileceğini işaret edebilir ve aynı zamanda, ekonomik görünüm kaydadeğer bir şekilde değişirse esnek bir politika uygulanabileceğini vurgulayabilir.

Diğer taraftan, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Salı günü verdiği mülakatta, fonlama piyasasında kısa vadede görülebilecek olası nakit sıkışıklığını önlemek amacıyla büyük bankaları için likidite kurallarını sıkılaştıran kriz dönemi regülasyonlarının gevşetilebileceğini söyledi.

Spot altın, iki günlük düşüşün ardından fazla değişmeyerek Singapur saati ile 13:31'de ons başına 1,488.59 dolarda kaldı.

Palladyum, Salı günü yüzde 1.2 düştükten sonra yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,787.69 dolara çıktı. Metal Pazartesi günü ilk kez ons başına 1,800 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerken, platin yüzde 0.1 geriledi.

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, hazırladığı notta, "Altın Fed kararı öncesi bant seyri gösterebilir, ancak küresel büyüme endişeleri ve parasal gevşeme beklentilerinden dolayı, genel eğilim pozitif" dedi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Asya'da işlem gören hisse senetleri Çarşamba günü, Fed kararı öncesi bekle-gör yaklaşımından dolayı karışık seyretti.

*İngiltere'de gelecek ay, Brexit dahil ülkenin önümüzdeki on yıllar boyunca kaderini şekillendirebilecek genel seçimlere gidecek.

*ABD ekonomisinin, Çarşamba günü açıklanacak verilere göre, üçüncü çeyrekte yüzde 1.6 büyümesi bekleniyor. Fed'in enflasyonu ölçmek için tercih ettiği çekirdek PCE deflatörü Perşembe ve aylık tarım dışı istihdam verileri ise Cuma günü açıklanacak.