Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın yatırımcıların beklediği bu haftaki merkez bankası toplantıları ve yaklaşan tarife tarihi öncesinde yatay seyretti.

Fed politika kararını Çarşamba günü açıkladıktan sonra Başkan Powell konuşacak. Avrupa Merkez Bankası (AMB) ise politika toplantısını Perşembe günü gerçekleştirecek. Her ikisinin de faiz değişikliğine gitmesi beklenmiyor, ancak traderlar para politikasının 2020'deki seyrine ilişkin ipuçlarına odaklanacak.

Çin mallarına yönelik daha fazla ABD tarifesinin devreye gireceği 15 Aralık tarihi yaklaşırken piyasalar ABD ile Çin'in ticaret anlaşması konusunda ilerleme kaydedip kaydetmediğine yönelik sinyallere de bakıyor. Tarım Bakanı Sonny Perdue ABD'nin ek tarife uygulamasının düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Altının ticaret savaşı,küresel çapta geniş para politikaları ve merkez bankalarının sürekli alımlarıyla desteklenen yükselişi 2020'de de sürebilir.

Goldman Sachs Group Inc., küresel altın arzının beşte birini tüketen merkez bankaları yönünü dolardan çevirmesinin altın alımları için zemin hazırladığını belirtiyor.

Spot piyasada işlem gören altının onsu Singapur saatiyle 10:23'te 1,461.26 dolar oldu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.