Advertisement

Asya hisse senetleri, bu haftaki merkez bankası toplantıları ve kilit önemdeki ticaret gelişmeleri öncesinde Salı günkü işlemlerde cansız bir seyir izledi. ABD Hazine tahvilleri ve dolar fazla değişmedi.

Tokyo ve Hong Kong'da hisse senetleri fazla değişmezken Seul'de hafifçe yükseliş kaydetti. Şanghay ve Sydney'de düştü. Yatırımcılar Washington'ın 15 Aralık'ta planlanan tarife planını sürdürüp sürdürmeyeceğini dair gelişmeleri bekliyor. İşlem hacmi ortalamanın altında kaldı. S&P 500 Endeks vadelileri dayanak endeksin düşük hacimli işlemlerde seansın düşüğünü görmesinin ardından yatay seyretti. Petrol geriledi. Japonya'da 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Mart ayından beri ilk kez sıfıra yükseldi.

ABD ile Çin'in tarifeler devreye girmeden anlaşmaya varmaları için zaman azalırken piyasalar toparlanma sinyali arıyor. 2020 yılı için ufukta parasal genişleme görünüp görünmediğine dair ipuçları açısından Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politika toplantıları da yatırımcıların radarında olacak.

BlackRock Investment Institute baş Asya Pasifik stratejisti Ben Powell, “ABD – Çin ticaret gerginliğinin bariz bir önem taşıdığı şu dönemde görece sakin bir dönemde olduğumuz fikri çok önemli. Ancak bu sadece geçici bir görece sakinlik. ABD ile Çin arasındaki gerginlik yapısal ve kalıcı.” dedi.

Hisse senetleri

Topix Endeksi Tokyo saatiyle 14:02'de yatay seyretti.
S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Kospi Endeksi fazla değişmedi.
Hang Seng Endeksi fazla değişmedi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 düştü.
S&P 500 Endeks vadelileri fazla değişmedi. Dayanak endeks yüzde 0.2 azaldı.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri sabit kaldı.

Döviz

Yen dolar karşısında 108.64 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan 7.0363'te sabit kaldı.
Euro/Dolar paritesi 1.1067'de fazla değişmedi.
Sterlin/dolar 1.3150'de yatay seyretti.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.82'de tutundu.Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 3 bp düşüşle yüzde 1.12 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 02. düşüşle 58.90 dolara indi.
Altın onsu 1,461.48 dolarda kaldı.