Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın yatırımcıları parasal genişlemeye ne zaman yönelebileceğine dair daha fazla ipucu için bu haftaki ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısına yöneldi.

Pazartesi gününü 0,75 yükselişle kapatan altın haftanın ikinci işlem gününde 0,3 değer kaybederek ons ​​başına 2.303,05 dolardan işlem görüyor.

Fed'in Çarşamba günü alacağı kararda borçlanma maliyetlerinin art arda yedinci toplantıda da sabit kalması beklenirken, üst düzey politika yapıcıların noktasal grafik olarak adlandırılan tahminleri konusunda daha az kesinlik var.

Bloomberg anketine göre ekonomistlerin yüzde 41'i merkez bankasının bu yıl iki faiz indirimi sinyali vermesini beklerken, eşit bir yüzde ise Fed'in bu yıl ya bir kere faiz indirimine gideceğini ya da hiç indirime gitmeyeceğini öngörüyor.

Öte yandan dünya genelinde önemli merkez bankalarının enflasyonla mücadelede sona geldiğine yönelik beklentiler artmaya devam ederken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisine ilişkin karışık sinyaller vermesi fiyatlamaları zorlaştırıyor.