Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Asya borsaları haftanın son işlem gününde karışık seyretti

Asya borsaları haftanın son işlem gününde karışık seyretti

  • Asya'da hisse senetleri Cuma günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi

Asya borsaları haftanın son işlem gününde karışık seyretti
03 Ocak 2020, Cuma 07:32 Güncelleme :

Asya’da endeksler erken kazanımlarını tersine döndürdü. Hong Kong ve Seul’de hisse senetleri kazanımlarını geri verirken, Avustralya hafif artıda seyretti. Japonya ise kapalı kalmaya devam ediyor.

Sabah saatlerinde Pentagon tarafından yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı bir adım atılmıştır denildi.

Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) ekonomiye verdiği politika desteği ile dönmesiyle hisse senetler 2020 yılına güçlü başlamıştı. ABD Başkanı Donald Trump haftabaşında Çin ile ticaret anlaşmasını 15 Ocak’ta imzalamayı beklediğini bildirmişti. Bu bildirime henüz Pekin tarafından ise teyit gelmedi.

Endeks Özetleri

-Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.1 geriledi.

-Hong Kong Hang Seng Endeksi, yüzde 0.2 azaldı.

-Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 düştü.

-Avustralya’nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.8 yükseldi.