Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Büyük Merkez Bankaları'nın güvercin tutumu ve yatırımcıların yüksek getirili varlık arayışıyla Asya para birimleri yılın 2. çeyreğini artışla tamamlıyor.

Para birimleri bugün yükselirken hisse senetleri ise ABD - Çin arasındaki kritik görüşme öncesi geriledi.

Singapur'daki INTL FCStone'da Döviz traderı olan Mingze Wu "Trump ile Xi'nin görüşmesinden sözlü bir anlaşma beklentisi var. Asya paraları da buradan gelecek iyi haberleri fiyatlayarak yükseliyor" diye konuştu.

Filipin pesosu Merkez Bankası'nın beklenenden daha az güvercin tutumu ve piyasaların Fed'den faiz indirimi beklentisiyle yükseldi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.1 gerileyerek 1,186.10 puana inerken MSCI AC Asya Pasifik Endeksi % 0.1 düşerek 160.12 puan oldu.

Çin yuanı bugün dolar karşısında yükseldi. Güney Kore wonu ikinci haftalık yükselişe ilerledi. Endonezya rupisi Ocak'tan beri en iyi aylık performansına hazırlandı.

Tayland bahtı küresel yatırımcıların hisse ve tahvil piyasasına girişleriyle 6 yılın zirvesine yaklaştı, aynı zamanda Mart 2018'de biten çeyrekten beri en iyi çeyreklik performansa hazırlandı.  

Malezya ringiti de petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Fed beklentisiyle Mart 2017'den beri en iyi aylık kazancına ilerledi.