Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Ekonomik Güven Endeksi, Mayıs ayında 114,5 ile son üç buçuk yılın zirvesine tırmanırken Avrupa Üretici Güven Endeksi de restoran, hotel ve mağazaların açılmasıyla birlikte Mayıs ayında 8,8 ile 3 yılın zirvesine ulaştı. Sanayi güven endeksi 11,5 olarak gerçekleşirken Tüketici Güveni -5,1 ile iki buçuk yılın en yüksek seviyesinde.

AB ülkelerinde Kovid-19'a karşı aşılamalar hızlandı

Kovid-19 aşısını uygulamaya bu yılın başında başlayan Avrupa Birliği'nde (AB) bugüne kadar yetişkin nüfusun yüzde 46'sına en az bir doz Kovid-19 aşısı uygulandı.

Aşılamaların başladığı yılbaşından itibaren ilk 3 ay, bazı üye ülkeler tarafından yavaş hareket etmekle eleştirilen AB yönetimi, bugüne kadar opsiyonlar dahil olmak üzere BioNTech-Pfizer ile 2,4 milyar, AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon, Johnson & Johnson ile 400 milyon, CureVac ile 405 milyon, Moderna ile 460 milyon doz aşı için sözleşme imzaladı.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) bugüne kadar BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson firmaları tarafından üretilen aşılara onay verdi.

Aşılamaların bahar aylarında hız kazanmaya başladığı AB'de, temmuzda yetişkin nüfusun yüzde 70'inin en az bir doz aşıyı almış olması hedefleniyor.