Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa piyasalarında işlem gören hisse senetleri, aralarında ABD ve Avustralya'nın da bulunduğu bazı ülkelerde artan koronavirüs vaka sayısına ilişkin endişelerden dolayı düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:12'de yüzde 0.7 aşağıda seyrediyordu ve 19 sektörün tümü aşağı yönde hareket etti. Önceki rallide başı çeken seyahat ve eğlence, bankalar ve madencilik şirketleri en kötü performans gösteren sektörler oldu.

Hisseler, Haziran başında üç ayın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, ABD'de kötüleşen Kovid-19 salgını ve diğer bölgelerde salgının ikinci dalgasına ilişkin endişelerle üst üste üçüncü aya taşıdığı kazancını azalttı. Yatırımcıların kötümserliğine ek olarak, Uluslararası Para Fonu (IMF), iki ay öncesine göre daha kötümserdi ve daha derin bir resesyson ve daha yavaş bir büyüme öngördü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, bu ayın başlarında üzerine çıktığı 200 günlük hareketli ortalama seviyesine doğru geriliyor.

City Index piyasa analisti Fiona Cincotta, "Koronavirüs vakalarının arttığı, küresel ticaret geriliminin yoğunlaştığı ve IMF'in büyüme tahminlerini düşürdüğü bir ortamda güçlenen riskten kaçınma eğilimi, küresel hisse senetleri üzerindeki baskısını ikinci güne taşıyor," dedi ve "Güvenli liman varlıkları ile hisseler ve emtia para birimleri gibi riskli varlıklar arasındaki ters yönlü hareket sürüyor" değerlendirmesinde bulundu.