Bloomberg HT Haberler Avrupa hisseleri satıcılı seyrediyor
PİYASALAR

Avrupa hisseleri satıcılı seyrediyor

  • Avrupa hisse senetleri, ABD'de vergi tartışmaları ve Avrupa'nın yine resesyona girmesiyle satıcılı

Giriş: 15 Kasım 2012, Perşembe 14:27
Güncelleme: 15 Kasım 2012, Perşembe 14:28

Avrupa hisse senetleri, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Bush döneminde yüksek gelirlilere getirilen vergi indirimlerinin 2013 yılının başında sona ermesş gerektiğini kaydetmesi ve Euro Bölgesi ekonomisinin dört yıl sonra yeniden resesyona girmesinin ardından düştü ve yeni bir iki aylık taban seviyesi daha yaptı. ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, Asya hisse senetleri değer kaybetti.

İsviçre'nin en büyük sigorta şirketi Zurich Insurance Group AG, çeyrek dönem karının analistlerin tahminlerinin altında kalmasının ardından yüzde 3 değer kaybetti. SBM Offshore NV ve Man Group Plc, MSCI Inc.'nin bu şirketleri endekslerinin bazılarından çıkarmasının etkisi ile yüzde 3.5'in üzerinde kayıplar yaşadı. BP Plc, ABD hükümeti ile şirket aleyhine suç isnatları konusunda "ileri müzakerelere" geçildiğini açıklamasının ardından yüzde 0.7 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek Londra saati ile 11:06'da 266.71 puana indi. Avrupa hisse sentlerinin gösterge endeksi, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin euroyu korumak için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetmesi ve Fed'in üçüncü tur parasal genişlemeye gideceğini açıklamasının desteği ile, 4 Haziran'da gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 14 ralli yaptı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 geriledi.