Advertisement
HABERLER ABONE OL

Daha önce kaldırılacağı yönünde sinyaller verilen temettü yasağına ilişkin Avrupa'dan bu kez farklı yönlendirmeler geldi.

Bloomberg'in haberine göre, Avrupalı düzenleme ve denetleme kurumları, fiili temettü dağıtım yasağının gelecek yıla uzatılmasını planlarken güçlü bir finansal tablo çizen bazı bankaların temettü dağıtmasına izin verilebileceğini belirtti.

Pandemiden sağlam finansal sonuçlarla çıkan ve ilerideki kayıpları da kapatabilecek olan şirketlerin temettü dağıtmasına izin verilmesini öngören muhtemel çözüm merkez bankacıları arasında zemin buluyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın danışma kurulu gelecek hafta yasağın kaldırıp kaldırılmayacağı, kaldırılırsa da nasıl kaldırılacağı ile ilgili bir karar verecek.

Hisseleri bu sene piyasanın genelinden daha az yükselen Avrupalı bankalar, temettü dağıtımı kısıtlamasının banka hisselerine olan yatırımcı ilgisinin azaldığını bir süredir vurguluyordu.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yves Mersch, Kasım ayında İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, Avrupa'da bankaların koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik ve finansal etkilerle mücadele edebilecek kadar güçlü bilançolara sahip olduklarını göstermesi durumunda temettü üzerindeki kısıtlamaların gelecek yıl kaldırılmasına onay verilebileceğini söylemişti.