Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avustralya’nın manşet enflasyonu petoldeki artış ve kuraklığın gıda fiyatlarını artırmasıyla 2019’un son çeyreğinde ekonomistlerin beklentilerini geride bırakarak, 3 yıl içindeki en hızlı yükselişini geçen yılın son çeyreğinde kaydetti.

Avustralya İstatistik Bürosu tarafından Çarşamba günü açıklanan verilere göre, tüketici fiyat endeksi, yılın son çeyreğinde üçüncü çeyreğe oranla yüzde 0.7 yükseldi.  Beklenti yüzde 0.6 yükselmesi yönündeydi ve endeks bir önceki senein aynı döneminde yüzde 1.8 seviyesinde gerçekleşmişti.

BIS  Oxford Economics Başekonomisti Sarah Hunter, “ Gıda fiyat enflasyonu, son zamanlardaki nakliye bağlantılarını kesintiye uğratan kontrol edilemeyen yangınların kuraklıkla da birleşmesiyle yüksek kalmaya devam ediyor. Perakendeciler için şartlar zorlayıcı olmaya devam edecek ve bu da herhangi bir iyileşmeyi sınırlayacak ve turizm sektörü Koşullar perakendeciler için, zorlayıcı olmaya devam ediyor. Turizm sektörü ziyaretçileri teşvik etmek için ve orman yangınları ve koronavirüsün verdiği hasarı telafi etmek için indirime başvurabilir” dedi.