Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası (RBA), piyasanın baskısına dayanamayarak tahvil getiri hedefini kaldırırken faizleri daha önce duyurduğundan erken bir tarihte indirmeye açık olduğunun da mesajını verdi.

RBA’nın kararıyla birlikte birlikte Nisan 2024 tarihli varlıklar için yüzde 0,1’lik tahvil getirisi hedefi rafa kaldırıldı. Alınan bu kararda geçen hafta tahvil piyasalarında yaşanan satış ve aşılama oranlarının artmasıyla iyileşen ekonomik görünümün etkili olduğu belirtildi.

RBA beklentilerle paralel olarak politika faizini yüzde 0,1’lik rekor düşük seviyede tutmaya devam etti.

RBA Başkanı Philip Lowe, toplantı sonrası yaptığı bir açıklamada “Piyasadaki faiz oranlarının enflasyon ve düşük istihdam endişeleriyle artması göz önüne alındığında ülkedeki faiz oranı yapısını aşağı yönlü baskılayan tahvil getirisinin etkinliği azalmış oldu” dedi.

RBA, Eylül ayındaki toplantıda politika faizini yüzde 0,10 seviyesinde sabit bırakırken 3 yıl vadeli tahvil faizi hedefini de yüzde 0,10 seviyesinde sabit tutmuştu. Banka, haftalık 5 milyar Avustralya doları olan varlık alımını 4 milyar Avustralya dolarına indirdiğini ve 2022 Şubat'a kadar alımlara devam edeceğini belirtmişti.