Advertisement
HABERLER ABONE OL

Wall Street bankaları bilançolarını açıklarken CEO’lar makro ekonomiye yönelik mesajlar veriyor. Morgan Stanley CEO’su James Gorman “Elimde olsa faizleri artırırım. Balonu patlatalım” açıklamasını yaptı.

Gorman’a göre piyasalar faiz artışlarını fiyatlamaya hazırlanıyor. Gorman “Para çok serbest ve erişilebilir durumda” değerlendirmesini yaptı.

Bank Of America CEO’su Brian Moynihan da doğrudan faiz yorumu yapmasa da enflasyona değinerek gevşek politikanın çok süremeyebileceğine işaret etti.

Moynihan “Şurası net ki enflasyon geçici değil” dedi. Bugün Wall Street bilançoları Goldman Sachs ile sürecek. Üçüncü çeyrekte yüzde 140 yükseliş beklenen yatırım bankacılığı ücret gelirleri yatırımcıların odağında olacak. Net gelirler 11,6 milyar dolar ve düzeltilmiş hisse başı kar 9,92 dolar olarak bekleniyor.

Bullard da enflasyonun kalıcı olabileceğini söyledi

Fed tutanaklarında varlık alım azaltımı takviminde başlangıç olarak kasım ortası veya aralık ayının öne çıkmasının ardından Fed üyeleri de tapering mesajlarını güçlendiriyor.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard enflasyon yükselişinin kalıcı olabileceğini söyledi. Önümüzdeki altı ayda fiyatlardaki yukarı yönlü baskının azalabileceğine işaret eden Bullard “Ancak bunu güçlü ve güvenebileceğimiz bir senaryo olarak görmüyorum” yorumunu yaptı.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin bu hafta açıklanan ABD TÜFE verisinin ardından yaptığı yorumda, enflasyonun daha yaygın hale geldiği söyledi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise 2022 sonları ve 2023’e kadar faiz artışı öngörmediğini belirtti.