Advertisement
HABERLER ABONE OL


ABD Başkanı Joe Biden'ın bu hafta itibarıyla bazı Çin mallarına yönelik tarifeleri kaldırdığını duyurabileceği belirtildi.

Görüşmeler hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, Biden tarifeler konusunda nihai kararını henüz vermedi ve açıklama tarihi ileriye de atılabilir. Kaynaklar ABD Başkanı’nın son haftalarda kıdemli ekonomi danışmanlarıyla Trump dönemi tarifelerine yönelik seçeneklerin ele alındığı bir dizi toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Çin’den ithal edilen 300 milyar dolarlık ürüne uygulanan tarifelerinin gözden geçirilmesi konusu, ABD’de enflasyonun hızlanması ve Biden yönetiminin tüketicilerin günlük olarak kullandıkları mallar için ödedikleri fiyatları düşürmek için yollar aramaya başlamasının ardından gündeme geldi.

Biden geçen hafta Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile yakında görüşeceğini ve tarifeleri kaldırma konusunda karar verme sürecinde olduğunu söylemişti. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile bu sabah videokonferans ile görüştü. Çin Ticaret Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre Liu görüşmede tarifelerin ve yaptırımların kaldırılmasının Çin için önemine vurgu yaptı.