Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Milken Institute Orta Doğu ve Afrika Zirvesi’nde konuşmacı olan dünyanın en büyük kripto varlık platformu Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, ünlü ekonomist Nouriel Roubini’nin kendisi hakkındaki sert ifadelerine cevap verdi.

Zhao, Roubini'nin sözleriyle ilgili olarak, "Başkalarına saldırarak ünlü olmaya çalışan insanlar var. Onlar genellikle fakir kalır" dedi.

Zhao, Roubini'ye cevaben şunları söyledi:

Roubini’nin söylediklerini umursamıyorum. Ayrıca onun kaba olduğunu ve yerel kültüre saygı duymadığını düşünüyorum. Bir ülkeye davet edildiğinizde, o ülkenin piyasa düzenleyicisine saldırmamanız gerekir. Ayrıca diğer oyunculara yanlış bilgi ile saldırmamanız gerekir. Binance, 15 lisans ile dünyanın en fazla lisansına sahip olan kripto varlık platformu. Buna ek olarak Binance’in ABD’nin 44 eyaletinde lisansı var. Dünyadaki en önemli piyasa düzenleyicileri ile birlikte çalışıyoruz. Abu Dhabi Global Market dünyanın en saygın ve en sağlam piyasa düzenleyicilerinden biri olmakla beraber, kripto piyasasına en erken düzenleme getiren piyasa düzenleyicilerinden biri. Bütün bunlar, Roubini’nin tamamen mantıksız olan bu saldırısı ile zıt. Onun söyledikleri üzerinde zaman harcamıyoruz, onu görmezden geliyoruz ve önemli olmadığını düşünüyoruz.”

Roubini’nin, “Binance’in BAE’de lisansı olmasına inanamıyorum. Binance İngiltere’de yasaklandı ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma altında. Binance yürüyen bir saatli bomba” söylemlerine karşı Changpeng Zhao, şöyle cevap verdi:

“Binance, İngiltere’de yasaklanmadı. İngiltere’de lisansımız yok ve orada reklam yapmıyoruz. Lisansımızın olmaması ile yasaklanmış olmanın arasında fark var. Ayrıca Binance US, ABD’de son bir yıl içerisinde yaklaşık 10 farklı lisans aldı. Bence bunu söylemem yeterli.”

Sunucunun “Sektörünüze olan bir güven eksikliği var. Geçen haftaki olayların ardından, size neden güvenmeliyiz?” sorusunu ise, Changpeng Zhao şu şekilde cevapladı:

Her sektörde iyi ve kötü oyuncuların olduğunu düşünüyorum. FTX’te yaşananlar yüzünden genelleme yaparak bütün sektörü kötülemenin, olayları basite indirgeme olduğunu veya bunun kötü niyetli olarak yapıldığını düşünüyorum.