Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Finans piyasalarında artan risk iştahı ve ABD’de spot bitcoin ETF’lerine girişlerle Bitcoin yaklaşık 1 ay sonra ilk kez 45 bin doları aştı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı yüzde 2,2 artarak 45 bin 150 dolardan işlem gördü. Bitcoin son olarak spot bitcoin ETF’lerin 10 Ocak’ta onaylanmasının ardından 12 Ocak’ta 45 bin doları aşmıştı.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Grayscale Bitcoin Trust ETF’den sermaye çıkışlarının ardından Çarşamba gününe kadarki 9 işlem gününde fonlara sermaye girişi oldu.

Orbit Markets Kurucu Ortağı Caroline Mauron, Nisan’da gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) sürecinin gelecek birkaç haftada ivmeleneceğini belirterek “Bu da, psikolojik seviye olan 50 bin dolara doğru yükselişi tetikleyebilir.” ifadesini kullandı.

2023’te yaklaşık yüzde 160 yükselerek altın ve hisse senetlerini geride bırakan bitcoin 2024’e de yükselişle başladı. Geçen ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Spot bitcoin Borsa Yatırım Fonu’nu (ETF) onaylayacağı beklentisi bu yükselişte etkili oldu.