Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin yüzde 10 civarı düşüşle altı ayın en düşük seviyesine gerileyerek geçen haftanın kayıplarını genişletti. Çin tarafından kripto para faaliyetlerine yönelik kısıtlama getirilebileceği endişesi düşüşte etkili oldu.

Dijital para Cuma günlü kapanıştan bu yana yüzde 10.40 düşerek Bloomberg tarafından derlenen fiyat verilerine göre TSİ 08:47'de 6,590.14 dolardan işlem gördü. Bitcoin Mayıs ayından beri ilk kez psikolojik olarak kilit önemdeki 7,000 dolar seviyesinin altına geriledi.

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin, Ağustos 2011'e kadar uzanan Bitstamp verilerine göre art arda sekizinci günlük kaybını kaydederek 2014'ten beri en uzun düşüş serisini gerçekleştirdi.

Oanda Asya Pasifik Pte. Asya Pasifil kıdemli piyasa stratejisti Jeffrey Halley, “Yatırımcılar agresif volatilite ve şeffaf olmayan piyasalar olmadan, geleneksel piyasalarda daha mutlu olabilir. Tüm dünyada finans otoritelerinin dijital para karşısında birleşirken Bitcoin'de sürdürülebilir bir ralli, ticaret görüşmelerinin tamamen bozulmasını gerektirir.” dedi.

Çin Merkez Bankası (PBOC) tarafından Cuma günü yapılan açıklamada kripto paralarla ilgili faaliyet gösteren işletmelere uygunsuz davranışlarını düzeltmeleri istenirken, yatırımcılara dijital paralara karşı ihtiyatlı olma çağrısında bulunuldu.