Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

New York Times’ın haberine göre, ilk Bitcoin Borsa yatırım fonu (ETF) salı günü işleme açılacak. ProShares’in çıkaracağı ETF’in onayı ABD sermaye piyasaları düzenleyicisi SEC tarafından duyurulmayacak fakat ETF’in tarihiyle ilgili herhangi bir itirazın olmadığı belirtiliyor.

New York Borsası’nın Borsa Ürünleri Müdürü Douglas Yones ise konuyla ilgili “Bu heyecan verici bir adım ama son olmayacak” dedi. Yones, ilk açılıştan sonra bir dizi daha kripto bağlantılı borsa yatırım fonunun onay almasını beklediğini belirtti.

Bu ETF’lerin işlem görmeye başlaması, 6,7 trilyon dolar büyüklüğündeki ETF sektörü tarafından neredeyse 10 yıldır sürdürülen bir kampanyanın sonucu olarak gerçekleşiyor. Bu yatırım araçlarının destekçileri, Facebook Inc.’ye kendi fikirlerini çaldığı iddiası ile açtıkları dava ile tanınan ikiz kardeşler Cameron ve Tyler Winklevoss’un 2013 yılında bir Bitcoin ETF’si için ilk başvuruyu yapmalarından bu yana, kripto paraların yaygın kabulünün teyidi olarak böyle bir resmi bir onay arıyorlardı.