Advertisement
BLOOMBERGHT GÜVEN ENDEKSİ ABONE OL

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Mart'ta bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 0,24 artarak 66,35 değerini aldı ve yatay bir seyir izledi.

Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin kişisel finansal durum algısında iyileşme izlenirken, Türkiye ekonomisinin genel mevcut durum algısında kötüleşme görüldü. Hem kişisel hem de genel gidişat algısında kısmen iyileşme oldu. Ücret artışları ve servet etkisinin kişisel finansal durum algısını olumlu etkilediğini, ekonomik aktivitede azalma ve yüksek enflasyon ekonominin genelindeki mevcut durum algısını olumsuz etkiledi.

Para politikasındaki sıkılaşmanın gelecekte olumlu sonuç verme düşüncesi beklentileri olumlu etkiledi. Bu çerçevede Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,04 artarak 67,39 değerini aldı.

Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Ön Endeksi ise yüzde 2,43 oranında gerileyerek 64,51 oldu.