Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BMO stratejistleri, Fed'in haziran ayındaki toplantıda faizi 25 baz puan indirme olasılığının yaklaşık yüzde 33 olduğunu kaydetti.

BMO stratejistleri Jon Hill ve Ben Jeffer, hazırladıkları notta, Fed'in gelecek haftaki toplantıda fed fonları faiz (Fed'in gösterge faizi) hedefini 25 baz puan indirerek bir "güvercin şoku" hazırlama ihtimalinin düşünülenden daha yüksek olduğunu, zira enflasyon dengelemesindeki düşüşün "başabaş" seviyeye yaklaştığını belirttiler.

Stratejistler, "25 baz puanlık faiz indirimi olasılığını, piyasa olasılığının yüzde 16 olmasına rağmen yüzde 33 yakınında belirledik. Ancak Haziran ayında bir faiz indirimine gidilmesine çok fazla tepkisel bir hareket olacağını düşünüyoruz" dedi.

Notta, Başabaş seviyeler şaşırtıcı bir şekilde düşük. 5 ve 410 yıllıklar sırasıyla sadece yüzde 1.50'nin hafif üzerinde ve yüzde 1.70 civarına" denildi.

Startejistler, "Bu seviyeler mutlak biçimde enflasyon dengelenme anlamında kabul edilebilir seviyelerin altına yaklaşıyor ve beklentilerin yüzde 2 olan Fed'in enflasyon hedefinden kopma riskini getiriyor" dedi.

Notta, başabaşların, aralarında Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımlarına ara verme kararına yönelmesi dahil geçmişteki agresif tepkilerle çakışan seviyelere yaklaştığına dikkat çekildi.