Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Cumhur Örnek – Bloomberg HT Araştırma

Bank of America (BofA) stratejistleri Andrew MacFarlane ve David Hauner, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 22 Ekim 2020 günü gerçekleştirileceği Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde yatırımcılarına şartlı “Türkiye 5 yıllık CDS” sat işlem önerisinde bulundu.

MacFarlane ve Hauner yazdıkları notta, son dönemdeki sıkılaşma adımlarının politika faizinde de artış beklentisini güçlendirdiğini belirtti. Enflasyon üzerinde oluşacak faiz seviyesinin Döviz piyasasındaki baskıyı azaltması durumunda, Eylül 2018 örneğinden ve diğer gelişmekte olan ülke mevcut fiyatlamalarından yola çıkarak kredi risk primindeki (CDS) düşüşün muhtemel olduğunu yazdılar.

Ancak jeopolitik riskleri işlem önerilerine yansıtan stratejistler, olası faiz yükselişine karşı, eş anlı Türkiye’nin 2030 vadeli dolar cinsi tahvillerinin de yatırımcılar tarafından satılması gerektiğini düşünüyorlar. Faizlerdeki düşüşün ise yurt dışı borçlanma gereksimindeki fazlalık nedeniyle sınırlı olabileceği görüşünü belirtiyorlar