Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Vücut şekli insan vücuduna benzemek üzere üretilen, insanların kullandığı aletler ve çevreyle iletişim, deneysel amaçlar gibi fonksiyonel amaçlar için geliştirilen insansı robotlardan Atlas artık elektrikle çalışacak.

Boston Dynamics, hidrolikle çalışan ünlü Atlas robotunu kullanımdan kaldırarak elektrikle çalışan yeni Atlas robotunu tanıttı. Şirketten yapılan açıklama artık kullanımdan kaldırılan Atlas’ın hidrolik sisteminin güncelliğini yitirdiği yönünde oldu.

Hyundai Motor Group’un sahibi olduğu Boston Dynamics'in neden elektriğe geçmek istediğini anlamak zor değil. Yeni Atlas robotu daha ince ve gelişmiş hareket aralığına sahip görünüyor. Robotun yeni özelliklerinin, robotun olası çalışma ortamlarına adaptasyonunu hızlandırması bekleniyor. İnsansı robotun genel anlamda pazara çıkmadan önce ilk olarak Hyundai fabrikalarında yer alması bekleniyor.

İnsansı robot projesi üzerinde çalışan Figure, 1X, Agility, Sanctuary ve Tesla gibi başka girişimler de var. Bu şirketler de benzer şekilde ticari robot teknolojisinin geliştirilmesine odaklanıyor ve rekabet, gelecekteki endüstriyel robotik alanının şekillenmesinde kritik bir rol oynayacak.