Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel piyasalarda, başta ABD olmak üzere artan enflasyon endişesiyle satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, gelecek hafta gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki veriler başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

ABD'de gözler tarım dışı istihdam verisine çevrildi

ABD'de piyasaları gelecek hafta cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

4 Temmuz ile başlayan haftanın veri takviminde, salı fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri, çarşamba Fed'in toplantı tutanakları ve hizmet sektörü PMI verileri, perşembe ADP özel sektör istihdam raporu, dış ticaret dengesi ve cuma işsizlik oranı ve toptan stoklar takip edilecek. ABD'de piyasalar pazartesi günü tatil dolayısıyla kapalı olacak.

Euro Bölgesi'nde AMB toplantı tutanakları takip edilecek

Gelecek hafta pazartesi Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), salı bölge genelinde hizmet sektörü PMI, çarşamba Almanya'da fabrika siparişleri ve Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, perşembe Almanya'da sanayi üretimi ile AMB toplantı tutanakları takip edilecek.

Çin'de hizmet sektörü PMI'yı bekleniyor

4 Temmuz ile başlayan haftanın veri takviminde, salı Çin'de hizmet sektörü PMI ve cuma Japonya'da ödemeler dengesi verileri takip edilecek.

Yurtiçi piyasalarda enflasyon verisi takip edilecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da duyuracak.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta yüzde 2,98 yükselirken, ocak-mayıs döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 35,64 artış yaşandı. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 7,5'lik zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

Toplu sözleşmeden kaynaklı yılın ilk yarısında yüzde 7,5 zam alan devlet memurları, haziran ayı TÜFE oranı kapsamında da enflasyon farkı alacak.