Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bundesbank koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle 2022'nin ilk çeyreğinde Almanya ekonomisinin daralacağı tahmininde bulundu.

Bundesbank'ın raporunda pandemiye bağlı istihdam kaybı nedeniyle ekonominin muhtemelen bu yılın ilk çeyreğinde de daralacağını öngördü.

Raporda istihdam kaybının sadece hizmet sektörünü değil, diğer sektörlerde de aktiviteyi yavaşlatacağı ifade edildi. Ancak sonrasında hızlı bir toparlanma olabileceği belirtildi.

Arz zinciri sıkıntılarının azaldığı, talep koşullarının da destekleyici olduğu belirtilerek "güçlü taleple ekonomi bahar aylarında hızlı biçimde toparlanabilir. " değerlendirmesine yer verildi.

Ülkede geçen hafta yayınlanan ankete göre özel sektör aktivitesi azalan tedarik zinciri sıkıntılarıyle Şubat'ta 6 ayın en hızlı artışını kaydetmişti.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi 2021'in son çeyreğinde yüzde 0.7 daralmıştı. Almanya hükümeti virüs vakalarının zirve seviyelerden düşüşe geçmesiyle kısıtlamaları gevşetme kararı almıştı. Bu nedenle salgının ekonomiye etkilerinin de kısa vadeli olması bekleniyor.

Bloomberg'in bu ayki anketine katılan ekonomistler Almanya'nın bu çeyrekte aylık yüzde 0.4 büyümesini bekliyor.