Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Çin'de hizmetler sektöründen güçlü veri

Çin'de hizmetler sektöründen güçlü veri

  • Çin'de Caixin hizmetler sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Kasım'da 57,8 oldu. Ekonomistlerin beklentisi verinin 56,4 olarak gerçekleşmesi yönündeydi.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Çin'de hizmetler sektöründen güçlü veri
03 Aralık 2020, 07:21 Güncelleme :

Çin ekonomisinden güçlü veriler gelmeye devam ediyor.

İmalat sektörünün ardından hizmetler sektörüne ilişkin satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri de toparlanma ivmesinin güçlendiğine işaret etti. Caixin hizmetler sektörü PMI Kasım'da 57,8 olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi verinin 56,4 olarak gerçekleşmesi yönündeydi. Ekim'de ise hizmetler sektörü PMI 56,8 olarak gerçekleşmişti.

Kasım ayında ülkede bileşik PMI 57,5 oldu. Ekim ayında bu rakam 55,7 olmuştu. Ülkede bu hafta açıklanan imalat sektörü PMI rakamları 10 yılın zirve seviyelerine işaret etmişti.

İlgili Haberler