Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de Demokratların teşvik paketine ilişkin getirdikleri yeni teklifin detayları ortaya çıkmaya başladı.

ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ABD Senatosu Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer, yeni teşvik paketinde 908 milyar dolarlık büyüklüğün görüşmelerin temelini oluşturması gerektiğini belirtti. Pelosi ve Schumer ortak açıklamalarında uzlaşma ruhu içinde ortaya konan bu paketin iki taraflı görüşmelerin temelinde bulunması gerektiğini ifade etti.

Daha önce 2,4 trilyon dolarlık paket teklifinde bulunan Demokratların 908 milyar dolarlık yeni bir paket teklifi hazırlaması ABD kamuoyunda bir uzlaşma adımı olarak algılandı. Gündeme gelen bu teklifin ardından altı aydır paket üzerinde devam eden görüşmelerin yıl sonundan önce sonuç vermesi yönünde bir beklenti oluştu.

Cumhuriyetçiler 500 milyar dolarlık paket teklifi getirdi

ABD'de Cumhuriyetçiler kanadından ise 500 milyar dolarlık yeni bir paket teklifi gelmişti. McConnell'ın teklifi daha önce Demokratların iki kez reddettiği 500 milyar dolarlık paketle önemli derecede benzerlik gösterirken McConnell, yeni planının ABD Başkanı Donald Trump'ın desteğini aldığını belirtmişti.

McConnell, 20 Ocak’ta görevi devrecek olan Trump’ın reddedeceği bir paketi Kongre’den geçirmenin anlamsız olduğunu söyledi. Ekonominin şu an bir desteğe ihtiyacı olduğunu belirten McConnell, teklifini önümüzdeki üç haftalık süreçte geçirmek istediğini ifade etti.

ABD'de seçilmiş başkan Joe Biden, ekonomi ekibini açıklarken yaptığı yorumda Kongre'nin güçlü bir destek paketini geçirmesi gerektiğini belirtmişti.