Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin Merkez Bankası (PBOC) yaklaşan Evergrande ödemesi öncesi piyasa likiditesini artırmaya devam ediyor. Banka finansal sisteme ters repo anlaşmalarıyla 120 milyar yuan (18,6 milyar dolar) kısa vadeli likidite sürdü. Nette piyasaya sunulan tutar ise 90 milyar yuan (13,9 milyar dolar) oldu.

Banka politika faizini de sabit tutma kararı aldı.

PBOC, 17 Eylül'de de 7 ve 14 gün vadeli ters repo işlemleri yoluyla piyasaya Şubat ayından bu yana en büyük tutar olan net 90 milyar yuan (13,9 milyar dolar) vermişti. Böylelikle Çin'in piyasaya sunduğu nakit son iki operasyonla 32,5 milyar dolara ulaştı.

Evergrande'den ödeme açıklaması

Evergrande Group’un Çin gayrimenkul iştirakı 23 Eylül’de yaklaşan yuan cinsi tahvil ödemesi hakkında “tahvil yatırımcılarıyla anlaşmaya vardığını” açıklamıştı. 2025 vadeli yüzde 5,8 getirili tahvil için açıklama yapan şirket, “Takas kurumu nezdinde yapılan müzakerelerle sorun çözüldü” dedi, ancak ne kadar ve ne zaman ödeme yapılacağı hakkında bilgi vermedi. Bloomberg verisine göre perşembe günü yapılması gereken ödeme 232 milyon yuan (35,9 milyon dolar) seviyesinde.