Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında vadeli işlem yapan Çin şirketleri üzerindeki yabancı payı sınırının 1 Ocak 2020'den itibaren kaldıracağı belirtildi.

Alınan karara göre fon yönetimi şirketleri üzerindeki yabancı payı sınırı 1 Nisan 2020'den itibaren kalkarken, menkul kıymet şirketleri üzerindeki yabancı sınırlaması 1 Aralık 2020'den itibaren kaldırılacak.

Böylece on yıllardır süren beklemenin ardından yabancı şirketler, finansal hizmet sağlayan Çin şirketlerinin tam sahipliğini elde etmek için bir yol haritasına kavuşmuş oldu.

Düzenleyici kurumlar Çin'de yerel bankaların tam sahipliği önündeki kısıtlamaları 2018 yılında kaldırmıştı. Finans sektörünü küresel sermayeye beklenmedik bir hızda açan Çin, JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc. ve Morgan Stanley gibi bankacılık devlerini çekiyor.

Hisse senedi ve tahvil alımlarını yabancılar için cazip hale getirmeyi isteyen Çin, finans hizmeti şirketlerinin tam sahipliğini teşvik yönetimi olarak görüyor. Gelecek yıllarda cari açık verebilecek olan Asya ülkesi, ödemelerini dengelemek için yabancı sermayeye ihtiyaç duyabilir.